Waar moet je rekening mee houden als je vet wilt verliezen?

Afvallen is niet eenvoudig en kan soms de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Duurzaam afvallen vergt vaak een levensstijl verandering en hier is geen snelle oplossing voor. Wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken is het vaak vet dat je wilt verliezen. Om ervoor te zorgen dat je voornamelijk vet verliest tijdens het afvallen en niet te veel spieren kwijtraakt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Hierdoor zorg je ervoor dat je zo min mogelijk spiermassa verliest. Daarnaast kun je kijken of optiphar afslankthee jou kan helpen bij het behalen van jouw persoonlijke doelen. In deze blog lees je meer over wat je kunt doen om op een gezonde manier vet te verliezen.

Eet voldoende vezels en eiwitten

Om zo min mogelijk spiermassa te verliezen tijdens jouw afvalproces is het belangrijk dat je voldoende eiwitten blijft eten. Eiwitten zijn namelijk belangrijke bouwstenen voor jouw spieren. De spieren in je lichaam zorgen ervoor dat je sterk en fit blijft. Daarnaast verbranden spieren ook vet in rusttoestand. Het is dan ook belangrijk om deze massa zo goed mogelijk intact te houden. Probeer aan elke maaltijd wat extra eiwitten toe te voegen. Eiwitten kun je vinden in diverse producten, zoals kipfilet en eieren. Ook in verschillende soorten groenten zitten een hoop eiwitten. Daarnaast is het eten van voldoende vezels belangrijk om jouw darmflora gezond te houden.

Kies voor een vorm van beweging die bij jou past

Wanneer je vet wilt verliezen is het belangrijk om te bewegen. Hierbij hoef je niet direct vijf dagen per week intensieve sessies in de sportschool in te plannen. Wanneer jij dit normaal gesproken ook nooit deed, zal dit niet iets zijn wat je lang zult volhouden. Kies daarom voor een vorm van beweging die bij jou past. Hierdoor weet je zeker dat je dit langer zult volhouden en er zelfs plezier aan zult beleven. Uiteindelijk gaat het om een levensstijl verandering die je kunt volhouden, ook na het verliezen van de kilo’s. Elke dag een half uurtje wandelen of fietsen kan al een groot verschil maken. Zeker als je voorheen niet aan deze vormen van beweging deed. Veel succes!

Lion-A-Plume
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0