Dit is waarom je Vitamine D supplementen zou moeten nemen

Het gebruik van supplementen is vandaag de dag steeds normaler geworden. Waar je eerst vooral zag dat veel sporters dit deden, zien we ook dat ook in het normale dagelijkse leven steeds vaker wordt gekozen om de voeding aan te vullen met bijvoorbeeld een vitamine D of multivitamine. Dit heeft als voordeel dat je ervan verzekerd bent dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Omdat het simpelweg niet altijd mogelijk is om alles uit voeding te halen, is dit dus de perfecte oplossing om er toch voor te zorgen dat je niet tekort komt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een eiwitshake voor krachtsporters. Wanneer je veel traint, hebben je spieren bouwstenen nodig om te kunnen herstellen en te kunnen groeien. Eiwitten zijn de basis van deze groei. Omdat het niet altijd mogelijk is om de volledige eiwitbehoefte uit voeding te halen, is het drinken van één of meerdere shakes per dag een goede manier om dit wel te doen. Dus wil jij weten waarom ook jij vitamine D zou moeten slikken? Wij vertellen het je!

Wat is vitamine D precies?

Voordat we verdergaan met waarom het belangrijk is om te zorgen voor voldoende vitamine D, is het eerst goed om even in het kort toe te lichten wat het precies is en waarvoor het zo belangrijk is. Het enige wat de meesten namelijk weten, is dat je vitamine D binnenkrijgt door je lichaam bloot te stellen aan zonlicht. Dat klopt in zekere mate ook, alleen is het veel meer dan dat. Vitamine D is een vitamine die belangrijk is voor de gezondheid van onze botten en tanden. Het helpt het lichaam calcium op te nemen uit de darm, waardoor het beschikbaar is voor de botten om op te bouwen en te behouden. Het is ook betrokken bij het immuunsysteem, de neuromusculaire functie en de celgroei.

Verschillende soorten vitamine D

Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine D: vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Vitamine D3 is de vorm die het menselijk lichaam aanmaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, terwijl D2 wordt gevonden in voedingsmiddelen zoals champignons. Het lichaam kan vitamine D aanmaken wanneer de huid wordt blootgesteld aan ultraviolette (UV) straling van de zon, maar veel mensen krijgen niet genoeg vitamine D door de zon. Daarom is het vaak aanbevolen om vitamine D-supplementen te nemen of voedingsmiddelen te eten die vitamine D bevatten, zoals vette vis, eieren en bepaalde soorten champignons.

Kies voor supplementen

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je naast vitamine D uit zonlicht, het ook uit voeding halen. Toch is het niet altijd mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Vooral het eten van bijvoorbeeld vette vis kan nog wel eens een probleem vormen. Want stel dat je niet gek bent op vis of vegan bent, dan valt een groot deel van de voedingsmiddelen die deze vitamines bevatten natuurlijk al af. Om er dan toch voor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt, zijn de vitamine D supplementen uit de webshop van Benfida een perfect alternatief.

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart