Hoeveel lood lekt in biologische kippenbotbouillon?

“Loodvergiftiging nog steeds komt voor in de Verenigde Staten ondanks uitgebreide preventie-inspanningen en strikte regelgeving.” Ayurvedische supplementen die specifiek op de markt worden gebracht voor zwangere vrouwen, overtroffen bijvoorbeeld de veiligheidsniveaus met maximaal 4 miljoen procent, maken Gebruik van ayurvedische medicijnen en loodvergiftiging “een voortdurende zorg in de Verenigde Staten.” In feite zijn “zware metalen” toegevoegd opzettelijk aan verschillende ayurvedische medicijnen’, hoewel ayurvedische beoefenaars beweren dat beoefening geen zorgen hoeft te maken, omdat het ‘proces van het ontgiften van zware metalen… het gebruik van… koeienurine’ en andere stoffen omvat.

we hebben bekend al ongeveer een halve eeuw dat calciumsupplementen een extra bron van loodverontreiniging kunnen zijn. Die gemaakt van bot hebben misschien de hoogste loodgehalten, maar reguliere calciumsupplementen, waaronder een aantal vervaardigd door nationale merken, waren ook gevonden besmet zijn.

In termen van ons dieet, de grootste bijdrage aan de lead inname van de kinderen en hun ouders kan zuivel zijn, maar de meeste geconcentreerd bron kan wild zijn schot met loodhoudende munitie. Er zijn zorgen geweest opgevoed door jagers echter, dat loodvrije kogels niet hetzelfde “verwondingsvermogen” zouden hebben. CT-scans van moorden laten echter zien dat ze net zoveel schade aanrichten, “demonstreren”[ing] dat loodvrije kogels gelijk zijn aan conventionele jachtkogels in termen van dodelijke effectiviteit,” zelfs tegen ballistische zeep, die klaarblijkelijk heeft een vergelijkbare dichtheid als vitale organen.

Werknemers in batterijfabrieken kunnen bijvoorbeeld blootgesteld naar veel voorsprong, maar de nummer één niet-beroepsmatig blootstelling is van het schieten van vuurwapens. Het eet geen met lood beladen vlees – alleen… nemen schietoefeningen op indoor schietbanen. Inderdaad, 75 procent van de schutters heeft een verhoogd loodgehalte in hun bloed, zoals je kunt zien op 2:02 in mijn video Hoeveel lood zit er in biologische kippensoep (bottenbouillon)?. Zelfs buiten, lood in de lucht vrijgelaten door de wrijving van de kogel tegen de loop of loodhoudende primers kunnen oorzaak aanzienlijke blootstelling aan lood, zowel bij mensen als de lokale fauna, en vervuilt de bodem. Loodgehaltes in de bodem bij een schietbaan waren hoger dan die gevonden naast een industriële loodfabriek. Het meeste lood in stedelijke bodem is van tientallen jaren gebruik van gelode verf en benzine, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over stadstuinen. Hoewel het meeste lood in de grond niet wordt genomen door planten wordt opgezogen, kan het aan hun bladeren en wortels blijven kleven. Dit is slecht nieuws, aangezien zelfs gewassen uit verhoogde bedden met schone grond besmet kunnen raken in een stedelijke omgeving, maar het goede nieuws is dat het lood vermoedelijk gewoon kan worden weggespoeld. De gezondheidsvoordelen van tuinieren en verse producten “zijn waarschijnlijk meer dan volledig” compenseren risico’s op de meeste locaties.”

Hoe zit het met eieren van kippen in de achtertuin? Ze zouden moeten zijn getest voor lood omdat het lood krijgt binnenkant de eieren en kunnen daarom niet worden afgewassen. Zoals je kunt zien om 3:22 in mijn video-, het grootste deel van de leiding loopt af in de skeletten van de vogels, wat de vraag oproept: Wat gebeurt er als je kippensoep probeert te maken?

Er kan een opleving zijn bij mensen kokend botten, wat “aangemoedigd wordt door voorstanders van het paleolithische (of ‘paleo’) dieet”, maar het probleem is dat lood een neurotoxine is – maar niet alleen maar een neurotoxine. Lood heeft ook een nadelige invloed op het beenmerg, het spijsverteringskanaal, de nieren, de bloedsomloop, de hormonen en de voortplanting. Symptomen van te veel blootstelling aan lood zijn onder meer verminderde cognitie, bloedarmoede, buikpijn, nierproblemen, hoge bloeddruk, miskramen, geheugenproblemen, constipatie, impotentie, depressie, slechte concentratie en meer. Bovendien weten we uit studies bij mensen dat lood wordt opgeslagen in botten. Wanneer daar is veel botvernieuwing, bijvoorbeeld tijdens de menopauze of zwangerschap, kan het loodgehalte in het bloed stijgen. Deze bult kan zijn geminimaliseerd tijdens de zwangerschap door voldoende calcium binnen te krijgen en de natriuminname te verlagen. Wanneer astronauten verliezen bot in de ruimte, komt het lood vrij in hun bloedbaan. Ironisch genoeg, omdat ze niet langer worden blootgesteld aan al het lood op aarde, kunnen hun algemene loodniveaus dalen. Botten zijn zo goed in het opzuigen van lood, dat kunnen ze… besprenkeld op schietbanen om te voorkomen dat lood verder in de omgeving uitspoelt.

Onderzoekers bezorgd dat het koken van de botten van boerderijdieren lood in de bouillon zou kunnen doen komen, maakte drie soorten biologische kippenbouillon: een met de botten, een tweede met vlees zonder de botten en een derde met de huid en het kraakbeen zonder de botten. Alle drie de bouillons overschreden het maximaal toegestane dosisniveau voor lood, zelfs degene die zonder botten is gemaakt. Verrassend genoeg was de bouillon van huid en kraakbeen het slechtst en overschreed het veiligheidsniveau per portie van één kopje met ongeveer 475 procent.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

 • Leidende vergiftiging is een punt van zorg in de Ayurvedische geneeskunde en calciumsupplementen, niet alleen die gemaakt van bot.
 • Zuivel draagt ​​misschien het meest bij aan onze inname van lood via de voeding, maar geschoten wild met loodverontreinigende munitie is misschien wel de meest geconcentreerde bron.
 • Het schieten met vuurwapens, ook bij schietoefeningen in binnenbanen, is de belangrijkste niet-beroepsmatige blootstelling aan lood.
 • Lood in de lucht dat vrijkomt bij het schieten kan mensen en dieren in het wild blootstellen en de grond verontreinigen, en het is gebleken dat de niveaus in de grond door een schietbaan hoger zijn dan die naast een industriële loodfabriek.
 • In stedelijke grond is het meeste lood afkomstig van tientallen jaren gebruik van gelode verf en benzine.
 • Eieren van kippen in de achtertuin moeten worden getest op lood, omdat het in de eieren kan komen en niet kan worden afgespoeld.
 • Lood zit vast in botten en door de botten van boerderijdieren te koken, kan lood in de bouillon terechtkomen.
 • Lood dat de maximaal toegestane dosis overschreed, werd gevonden in bouillon gemaakt van biologische kippenbotten, biologisch kippenvlees zonder botten en biologische kippenhuid en kraakbeen zonder botten.

Heb je net een déjà vu ervaren? Ongeveer twee jaar geleden maakte ik een video over deze zelfde studie. Toen ik vorig jaar onderzoek deed voor mijn uitgebreide serie over lood, kwam ik opnieuw de krant tegen en maakte de video voor dit artikel. Toen ik me realiseerde dat ik hetzelfde onderzoek dubbel had gedaan, vond ik het leuk om terug te gaan om te zien hoe zo’n andere video rond dezelfde wetenschap kan worden geproduceerd. Je kunt de eerste video bekijken op Loodverontreiniging in bottenbouillon.

Ik zinspeelde op mijn video’s Kinderen in Californië zijn besmet en Gevuld met lood. Voor nog meer over lood, zie:

 • Hoe de loodverfindustrie ermee wegkwam
 • Lood in drinkwater
 • Hoe de toonaangevende gasindustrie ermee wegkwam?
 • “Normale” bloedloodspiegels kunnen giftig zijn
 • De effecten van lage blootstelling aan lood bij volwassenen
 • Hoe loodniveaus te verlagen met een dieet: thiamine, vezels, ijzer, vet, vasten?
 • Hoe loodniveaus te verlagen met een dieet: ontbijt, volle granen, melk, tofu?
 • Beste voedingsmiddelen voor loodvergiftiging: chlorella, koriander, tomaten, moringa?
 • Beste voedsel voor loodvergiftiging: knoflook
 • Kan vitamine C helpen bij loodvergiftiging?
 • Gele paprika voor mannelijke onvruchtbaarheid en loodvergiftiging?
 • Loodverontreiniging in hete sauzen
 • De stijging van het loodgehalte in het bloed tijdens de zwangerschap en de menopauze
 • Moeten zwangere vrouwen calciumsupplementen nemen om het loodgehalte te verlagen?
 • Lood in calciumsupplementen
 • Kan vitamine C helpen bij loodvergiftiging?

Geïnteresseerd in het paleodieet? Hier is de wetenschap die ik erover kon vinden:

in gezondheid,
Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart