Hoe word je een soja-equilproducent?

Bepaalde darmbacteriën kunnen de voordelen van sojaproducten versterken, wat resulteert in nog meer botbescherming, betere beheersing van menopauzeklachten en een lager risico op prostaatkanker, maar hoe kunnen we de groei van deze goede bacteriën bevorderen?

Menopauze is gekenmerkt door een afname van oestrogeen, wat de ongemakkelijke symptomen van opvliegers veroorzaakt [also known as hot flashes], nachtelijk zweten, slaapstoornissen en vaginale droogheid. Van deze symptomen van de menopauze worden opvliegers door veel vrouwen als de meest hinderlijke ervaren.” Misschien ken je mijn samenvatting van het beschikbare bewijs over de rol van soja-fyto-oestrogenen om die symptomen te helpen verlichten gepresenteerd in mijn eerder video- soja Voedingsmiddelen en Menopauze. l bespreken de laatste meta-analyse in mijn recenter video-, Hoe te converteren naar een Equol Producer. Hoewel de balans van bewijs punten tot de voordelen van soja, de individuele studieresultaten gaan alle kanten op. Ja, sommige onderzoeken laten zien 20, 30, zelfs 40 procent beter dan controle, maar sommige vertoonden geen effect, zoals je kunt zien om 0:38 in mijn video-.

Dit is iets dat is geweest dat is genoteerd door professionele verenigingen zoals het American College of Obstetricians en gynaecoloogs. inderdaad, tDeze supplementen kunnen werken, maar het bewijs is inconsistent. Dit kan deels zijn omdat de gebruikte supplementen uit verschillende delen van de sojaboon werden gehaald. lt macht beter zijn als, in plaats van supplementen, soja voedsel werden gebruikt. De dosering zou ongeveer twee porties traditioneel sojavoedsel per dag zijn-bijvoorbeeld, twee kopjes sojamelk. In feite, dat zie je oudere vrouwen in Japan aan het doen, en zij hebben enkele van de laagste gerapporteerde opvliegers ter wereld. Hoe dan ook, zelfs de onderzoeken naar sojaproducten, in tegenstelling tot supplementen, hebben gemeld tegenstrijdige resultaten. Waarom al die inconsistentie? Het kan te maken hebben met onze darmbacteriën.

Mensen die eten voedingsmiddelen gemaakt van sojabonen, die gezondheidsbevorderende isoflavonen, hebben de neiging om te hebben lagere percentages van een verscheidenheid aan chronische ziekten, zoals “hart- en vaatziekten, osteoporose en sommige kankers zoals borst-, prostaat- en darmkanker”, dus ceen wij deze bescherming verwerven door meer sojaproducten te eten? lt is misschien iets ingewikkelder dan dat. Er zijn bepaalde darmbacteriën die isoflavonen in soja kunnen omzetten in een mogelijk nog heilzamere stof genaamd equol, maar neeniet alle individuen kunnen deze conversie uitvoeren. Waarom niet? Bomdat niet alle individuen de specifieke soorten goede bacteriën in hun darmen hebben die dit doen. Er zijn twee soorten mensen in de wereld: equol-producenten en equol-niet-producenten, afhankelijk van hun darmflora. tzijn kunnen helpen verantwoordelijk zijn voor de variaties in gezondheidsvoordelen die we in klinische onderzoeken zien; het kan helpen verklaren waarom sommige mensen meer baat lijken te hebben bij soja dan anderen.

Bijvoorbeeld, je herinnert je misschien een studie die ik behandelde eerder over hoe sojamelk eruitziet voorkomen botverlies in de stekels van postmenopauzale vrouwen, die ik laat zien op 2:32 in mijn video-. We zullen, als je dit splitstose vrouwen in equol-producenten en equol niet-producenten, dat vind je soja werkte wel in equol nietproducenten, maar het leek nog beter te werken bij de vrouwen van wie de darmbacteriën kan breng de soja naar een hoger niveau.

De meer equol Japanse vrouwen maken van de soja die ze eten, hoe minder symptomen van de menopauze ze kunnen hebben, zoals je kunt zien om 2:55 in mijn video-. Sommige onderzoeken voorstellen equol-producerende mannen krijgen mogelijk minder prostaatkanker. Als dat het geval is, misschien we zouden onderzoeken de mogelijkheid om het verbeteren van de darmomgeving om inschakelen equol-productie. Slechts een minderheid van de westerse volwassen bevolking kan produceren gelijk, hoewel bijna elke andere diersoort lijkt in staat zijn om produceer het zonder enige probleem. In feite is het gekregen Zijn naam omdat het voor het eerst werd ontdekt in paarden. linteressant, paarden produceren equol gedurende de zomer, maar niet de winter, omdat zomer is wanneer hun darmbacteriën hebbenve toegang tot de fyto-oestrogenen in klaver. thoed was onze eerste aanwijzing Dat equol is gemaakt van planten.

“Dit roept dan de belangrijke vraag op, dat wil zeggen, ceen wij neem iemand die dat wel doet NOt maak equol en converteer ze naar een equolproducent? Zeker, het is mogelijk om doe het omgekeerde; eovermatig gebruik van antibiotica, die uitvegen darmflora, zal dit waarschijnlijk doen” door zich te ontdoen van je goede bugs, maar hoe kun je? verkrijgen de juiste goede bugs? Voorgestelde strategieën erbij betrekken dieetverandering of probiotica.

De standaard probiotische regimes lijken dat niet te doen helpen, Hoewel, dus hoe zit het met dieetverandering? EENongeveer de helft van de Japanse en Koreaanse individuen kan produceren equol, maar alleen zo laag als een in zeven Amerikanen kan. Zou ikniet zijn omdat er in Azië meer soja wordt gegeten? Dat zou logisch zijn: LAls u veel soja eet, bevordert u mogelijk de groei van bacteriën in uw darmen die soja kunnen verteren. EEN maand blootstelling aan soja-isoflavonen leek niet te lukken overzetten gelijk-niet-producenten in producenten, Hoewel. EENna nog maar twee weken drinken drie glazen sojamelk per dag, echter, drie van zes Dames waren overzettened naar binnen gelijk-producenten. Zoals je kunt zien op 4:45 in mijn video-, Fof voorbeeld, een vrouw begon nauwelijks iets maken equol helemaal niet. Maar na twee weken sojamelk te hebben gedronken, kreeg ze… mooie equol spikes wanneer de onderzoekers heb haar nog wat laten drinken, maar ikt werkte niet voor alle vrouwen. En wanneer onderzoekers geprobeerd hetzelfde experiment bij mannen, er gebeurde niets. Bnaar de tekentafel.

Is er een groep westerlingen? met hoge equol-productiesnelheden van WHOm wij kunnen kunnen krijgen een idee? Vegetariërs hebben een van de hoogste equol-productiesnelheden ooit gemeten en zijn meer dan vier keer zo waarschijnlijk zijn equol-producenten als hun niet-vegetarische tegenhangers. Whoezo? Onderzoekers denk niet dat het door de soja komt, gezien de tegenstrijdige sojagegevens, maar kan het zijn omdat ze meer prebiotica eten, zoals vezel? Of, misschien weleetbare vetinname neemt af het vermogen van de darmflora om equol te maken, of misschien het heeft iets te maken met cholesterolinname. Analyseren van de diëten van equol-producenten, het lijkt erop dat ze zijn meer waarschijnlijk aan het eten grotere hoeveelheden koolhydratenhydraats, plantaardige eiwitten en vezels.

Researchers hebben geprobeerd geven mensen vezelsupplementen samen met soja, maar dat leek niet te werken. Wat het ook is over degenen die plantaardige diëten eten, ze kunnen binnenkort zijn de enige overgebleven meerderheidsproducenten van equol, aangezien de Aziatische bevolking hun dieet blijft verwesteren.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

 • De balans van bewijs vindt dat soja gunstig is voor het verlichten van symptomen van de menopauze.
 • Het eten van voedsel gemaakt van sojabonen kan het aantal chronische ziekten verlagen, waaronder hartaandoeningen, osteoporose en borst-, prostaat- en darmkanker.
 • Bepaalde darmbacteriën kunnen de isoflavonen in soja omzetten in equol, wat mogelijk nog voordeliger is, maar niet iedereen heeft de specifieke soorten bacteriën om dat te doen.
 • Dit verschil in darmflora kan de variaties in sojavoordelen die in onderzoeken zijn gevonden, helpen verklaren.
 • Degenen van wie de darmbacteriën equol kunnen produceren, kunnen bijvoorbeeld minder overgangsklachten en minder prostaatkanker ervaren.
 • Slechts een minderheid van de westerse volwassenen kan equol produceren, hoewel vrijwel alle andere diersoorten dit lijken te kunnen.
 • Equol wordt gemaakt van planten.
 • Vegetariërs hebben een van de hoogste percentages van equol-productie en hebben meer dan vier keer zoveel kans om equol te produceren dan niet-vegetariërs.

Waar ging dat over veilig helpen om hete fl onder controle te houdeneenzij is? Uitchecken mijn video- Soja-fyto-oestrogenen voor menopauze opvliegers.

Plantaardig eten heeft verschillende gezonde effecten op onze goede darmbacteriën. Zie bijvoorbeeld:

 • Microbioom: het verhaal van binnenuit
 • Microbioom: we zijn wat ze eten
 • Flashback Friday: Prebiotica – Zorgen voor onze innerlijke tuin
 • Wat is? Yons darmmicrobioom enterotype?
 • Hoe veranderen Yons Enterotype
 • Hoe een gezond darmecosysteem te ontwikkelen?
 • Hoe een fecale transplantatie superdonor te worden?
 • Hoe u uw TMAO-niveaus kunt verlagen?
 • Flashback vrijdag: Gut Dysbiose – Ons microbiële zelf uithongeren
 • Is vezels een effectieve ontstekingsremmer?
 • Voordelen van lijnzaad voor ontstekingen
 • Voordeel van dadels voor de gezondheid van de dikke darm

in gezondheid,

Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

 • 2019: Op bewijs gebaseerd gewichtsverlies
 • 2016: Hoe niet te sterven: de rol van voeding bij het voorkomen, arresteren en omkeren van onze top 15 moordenaars
 • 2015: Voedsel als medicijn: de meest gevreesde ziekten voorkomen en behandelen met een dieet
 • 2014: Van tafel naar bekwaam: invaliderende ziekten bestrijden met voedsel
 • 2013: Meer dan een appel per dag
 • 2012: De belangrijkste doodsoorzaken ontwortelen

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart