De effecten van voedingsgist voor kanker

Hoe kan de bèta-glucaanvezel in brouwers-, bakkers- en voedingsgist verbetert de wondgenezing en mogelijk de immuniteit tegen kanker?

mje video Voordelen van voedingsgist voor kanker opent met een afbeelding van een artikel met een adellijke titel “De behandeling van inoperabele kanker”.lt merkte op dat “200 jaar geleden werd waargenomen dat een bepaald aantal kwaadaardige gezwellen verdween na een aanval van erysipelas [a type of strep infection]”en dat was 200 jaar vóór 1901, toen dezee artikel werd uitgebracht in De medische pers. Een onevenredig aantal gevallen van spontaan tumojijR regressie hebben gevolgd verschillende infecties. De gedachte is dat een infectie het immuunsysteem kan opschudden zoveel dat de kanker kan verstrikt raken in het kruisvuur. Dit fenomeen kan hebben ook al geïnspireerde genezers die teruggaan tot de oude Egyptenaren, duizenden jaren geleden. Maar jij (of de oude Egyptenaren) weet het niet totdat je het op de proef stelt.

lt was niet formeel bestudeerd, echter, tot de jaren 1800, toen dokters begon het opzettelijk besmetten van kankerpatiënten. De meest bekende voorstander was Willem Coley, bekend als de “Vader van Immunotherapie” bij wat uiteindelijk Memorial Sloan Kettering zou worden. “Coley” was ervan overtuigd dat het hebben van een ernstige infectie ervoor kan zorgen dat kanker achteruitgaat. Het koste veel moed, maar in 1891 hij injecteerde zijn eerste [cancer] geduldig met streptokokkenorganismen en merkte de krimp van een kwaadaardige tumor op. Het probleem is natuurlijk dat het veroorzaken van infecties behoorlijk gevaarlijk is. two van zijn patiënten stierven van infectie, maar hun tumoren deed krimpen. Konden we het immuunsysteem maar een boost geven zonder de patiënt te doden.

In feite, dat is de theorie achter therapeutische kankervaccins. Onee zo’n behandeling dat heeft al tientallen jaren in de praktijk houdt in squirten een verzwakte rundertuberculosebacterie in de blazen van patiënten met blaaskanker om het immuunsysteem aan te maken aanval, stimuleren overleving op lange termijn tot 36 procent, zoals je kunt zien op 1:56 in mijn video-. In plaats van te krijgen urethraal spuiten van de TB-bacteriën van een koe, is er iets wat we kunnen? eten dat kan een boost geven ons immuun functie? In mijn video’s over het tegengaan van door stress veroorzaakte immuunsuppressie en het voorkomen van veelvoorkomende kinderinfecties, heb ik bewijsmateriaal bekeken over: bèta-glucanen, een soort vezel gevonden in bakkers, brouwers en edelgistvlokkens. “Van gist afgeleide bèta-glucanen…zijn beschouwd immunomodulerende verbindingen voorgesteld om uitbreiden de afweer tegen infecties en anticarcinogene effecten uitoefenen”—dat is, mogelijk gevecht kanker.

Bètaglucanen zelf lijken niet te hebben een direct cytotoxisch effect in termen van het doden van kankercellen, maar zij kan de antitumorimmuniteit versterken door: activeren onze immuuncellen, zoals je kunt zien om 2:32 in mijn video-. lvoor jou nemen vers uitgesneden tumoren van borstkankerpatiënten, bijvoorbeeld, en laat natuurlijke killercellen loszittend op hen kunnen ze doden van een klein percentage van de tumorcellen. Maar, als jij eerste priemgetal de NK-cellen in vitro met sommige bèta-glucanen uit gist, worden ze ongeveer vijf keer effectiever in het doden van kankercellen, zoals je kunt zien om 2:43 in mijn video-. Wat als je gewoon eet? het zijnta-glucanen, Hoewel?

Toen 23 vrouwen met uitgezaaide borstkanker gegeven de bèta-glucanen in alleen maar 1/16e van een theelepel edelgistvlokken, ervaren ze een 50 procent toename van het aantal monocyten witte bloedcellen (onderdeel van onze natuurlijke afweer) in hun bloedbaan en een aanzienlijke toename van hun activering. De studie duurde echter maar twee weken, en tDe klinische betekenis van deze bevinding is onduidelijk. Wat we willen weten is: of ze leven eigenlijk langer.

De enige Engelstalige gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie van borstkankerpatiënten en bètaglucanen was: eigenlijk meer een wondgenezingsstudie. Onderzoekers ontdekte dat vrouwen die bèta-glucanen gebruiken genezen zo veel sneller daarna borstamputatie operatie die de afvoer afvoer buizen konden dagen eerder uit hun borst en oksels worden verwijderd in sommige gevallen. Dit was de eerste klinische studie die verbeterde wondgenezing aantoonde met behulp van oraal bèta-glucanen. Twee ander bestudeert dat laten ziened voordelen-een aan het studeren pediatrisch brandwonden en een ander onderzoeken been zwerenwerden uitgevoerd met behulp van actueel bèta-glucaanpreparaten dat waren leggen direct op de huid. topische toepassing: leek niet achteruit pre-cancereuze huidlaesies beter dan placebo, zoals je kunt zien om 4:15 in mijn video-, Bdat komt omdat de placebocrème ook werkte goed. inderdaad, bandere groepen vertoonden een significante vermindering. Maar, eelke patiënt in de studie “fungeerde als hun eigen controle”, betekenis zij doe de bèta-glucaancrème op een van hun arms en de placebocrème aan de andere kant. De onderzoekers speculeerden: dat de bèta-glucanen toegepast op een arm is mogelijk opgenomen in het systeem en heeft de andere arm geholpen. SsysteemBijic effecten volgende actuele toediening haNS opgemerkt eerder.

Whoed effect misschien oraal bèta-glucanen hebben op de progressie van intern kankers? Gijs, orale gist bèta-glucanen kan dramatische tumor veroorzaken krimpin muizen. Hoe zit het bij mensen? thier lijkt slechts één menselijke studie in het Engels te zijn gepubliceerd. Zoals je kunt zien om 5:01 in mijn video-, 20 patiënten met vergevorderde kanker op chemotherapie waren gegeven een bètaglucaansupplement in een openlabel, ongecontroleerde proef. zestig per cent van de patiënten gemeld een gevoel van welzijn tijdens het nemen van de [beta]-glucaan en gevraagd om op de behandeling te blijven ook al na afronding van de studie. Veertig procent van de patiënten … meldde zich minder vermoeid te voelen tijdens het nemen van de [beta]-glucaan. Maar, omslang resultaten klinkt als een klassiek placebo-effect. Er was iets van interesse, Hoewel: “Oeen patiënt met lymfoom en significante cervicale adenopathie [enlarged lymph nodes in the neck] die zijn standaardchemotherapie 4 weken uitstelde tijdens de studie… merkte een duidelijke vermindering van de grootte van de klieren op tijdens het nemen van de [beta]-glucaan alleen.” Hoewel dit ene anekdotische geval is intoptuigen, vooral omdat er geen bijwerkingen zijn, het is niet precies revolutionair.

In Japan hebben geweest 22 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken naar het gebruik van bètaglucanen als aanvullende kankerbehandeling. Onderzoekers ontdekten dat “gist” [beta]-glucaan…kan het effect van antikanker versterken chemotherapie of bestralingstherapie en hebben een positief effect op de overleving en kwaliteit van leven van kankerpatiënten.” Ogeen studie, Fof bijvoorbeeld onderzocht nemen een gist-bèta-glucaansupplement om terugval van kanker na een operatie te helpen voorkomen. De behandelde groep had geen terugval, vergeleken met ongeveer een in vijf in de controlegroep. Nog intrigerender was de impact van gist bèta-glucanen voor patiënten met onbruikbaar, eindstadium kanker. In de controlegroep, slechts ongeveer 1 op de 20 patiënten overleefde voor drie maanden, en, door zes maanden, iedereen was overleden. ln de behandelde groep, echter, meest van de patiënten overleefde meer dan drie maanden-niet alleen maar 1 op 20, maar de meesteen 43 procent leefden nog na zes maanden. lhet is niet duidelijk, Hoewel, hoe patiënten werden opgedeeld in de behandeling en controle groepen. Als de onderwerpen werden niet willekeurig toegewezen, de onderzoekers kan per ongeluk hebben kersen geplukt gezondere patiënten voor de behandelgroep, wat de resultaten zou kunnen verklaren. Achteloos, de hoeveelheid van bèta-glucanen die ze gebruikten, is wat je zou vinden in een enkel snuifje voedingsgist, dat minder dan een cent zou kosten, en de enige kant effect zou smakelijkere popcorn zijn. So, waarom zou u het niet eens proberen?

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Onderzoekers hebben ontdekt dat bètaglucaanvezels in bier-, bakkers- en voedingsgisten “het effect van chemotherapie tegen kanker of bestralingstherapie kunnen versterken en een positief effect kunnen hebben op de overleving en kwaliteit van leven van kankerpatiënten.”
  • Het is aangetoond dat bèta-glucanen van gist helpen bij het voorkomen van terugval van kanker na een operatie en de overleving kunnen verlengen voor mensen met niet-operabele kanker in het eindstadium.
  • Van orale bèta-glucanen is ook aangetoond dat ze de wondgenezing verbeteren bij borstkankerpatiënten na een borstamputatie, en lokale bèta-glucanen bleken voordelen te hebben bij pediatrische brandwonden en beenulcera.
  • Hoewel ze kankercellen niet direct doden, kunnen bètaglucanen de antitumorimmuniteit versterken door onze immuuncellen te activeren.

Als bètaglucanen echt zo krachtig zijn, zou er dan bezorgdheid kunnen zijn dat? zij het immuunsysteem zou kunnen overstimuleren bij bepaalde auto-immuunziekten? Ja. See Veroorzaakt voedingsgist de ziekte van Crohn? en Is voedingsgist gezond voor iedereen? voor meer informatie.

Hoe zit het met bèta-glucaanvezel voor wegrennenvandemolen infecties? Uitchecken:


in gezondheid,

Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart