Door stress veroorzaakte onderdrukking van het immuunsysteem tegengaan met een dieet

Hoe zouden we kunnen verbetering van de immuunfunctie bij kinderen en volwassenen onder fysieke of psychologische stress?

Natuurlijke immunomodulatoren”—verbindingen die ons immuunsysteem zouden kunnen reguleren van nature—”zijn krijgen steeds populairder. NSe populariteit brengt echter vaak te optimistische claims en middelmatige effecten met zich mee.” Zulke mythische beesten zijn al eeuwenlang gewild. tde huidige markt staat vol met allerlei supplementen het gouden vlies beloven”—goedkoop en zonder kant effecten, maar toch actief ons immuunsysteem stimulerens. Veel zijn gewoon herhalening claims met nauwelijks substantieel wetenschappelijktische achtergrond” om ze te ondersteunen. Aan de andere kant is er bèta-glucaan, dat heeft ondergaan meer dan 10.000 wetenschappelijke studies en klinische proeven. Wacht wat? Als je het je herinnert, beta-glucaan is de vezel in voedingsgist waar ik het over had eerder in mijn video Immuunfunctie bij atleten behouden met voedingsgist, en het is kunnen verminderen episoden van veel voorkomende ziekten bij jonge kinderen. Hoe zit het bij volwassenen?

Maar, feerst, waarom? kan niet onderzoekers gewoon een vaccin bedenken tegen het verkoudheidsvirus? Omdat er is geen enkel verkoudheidsvirus. Hundreds van verschillende virussen zijn betrokken bij het veroorzaken van verkoudheidsverschijnselen, dat is waarom er zoveel interesse is in het vinden van een algemene, niet-specifieke immuunbooster dat werkt over de hele linie, zoals ik bespreek in mijn video Flashback Friday: het beste voedsel om door stress veroorzaakte immuunsuppressie tegen te gaan.

Immunoglobuline A (IgA) is een antilichaam dat een cruciale rol speelt in de immuunfunctie van onze vochtige membranen, zoals onze ogen, neus en mond. Zoals je kunt zien bij 1:27 in mijn video-, Beta-glucan suppletie kan toename IgA niveaus in het speeksel binnen vier dagen bij een dagelijkse dosis van 400 mg, maar niet Bij 100mg. Dus, de effectieve hoeveelheid is gevonden in ongeveer twee dagelijks theelepels edelgistvlokken, maar een halve theelepel is niet effectief. Een de waarde van een theelepel deed niet veel totdat onderzoeksdeelnemers uitgeoefend. Zoals je kunt zien om 1:48 in mijn video-, ttwee uur na een 50minuut inspannend wielersport in een hete, vochtige omgeving kregen degenen die de gist-bèta-glucaan hadden gebruikt die IgA-boost wel. Echter, beta-glucanen gefaald om de antimicrobiële activiteit van witte bloedcellen te stimuleren van proefpersonen die hadden genomen wat betreft een eetlepel is een dag waard, zoals je kunt zien om 2:06 in mijn video-. Waar we echter om geven, zijn klinisch uitkomsten. Lijden degenen die bèta-glucanen consumeren significant minder infecties op?

Wat dacht je van een dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde voedingsstudie naar? zien of bèta-glucaan van gist ons immuunsysteem kan verbeteren? Klinkt goed! Honderd mensen waren 26 weken gevolgd. Vijftig vakken kregen ongeveer een eetlepel voedingsgist‘s ter waarde van bèta-glucaan per dag, en de andere helft kreeg een placebo. Deelnemers telde hoeveel afleveringen van de verkoudheid ze kregen, en er was geen significant verschil. lals je kijkt enkel en alleen in de eerste helft van de studieduur, tijdens het koude seizoen leken er minder infecties te zijn in de bèta-glucaangroep, But teruggaan en uw gegevens achteraf bekijken is hoe heet een post-hoc analyse, die door de wetenschappelijke gemeenschap wordt afgekeurd omdat het de kans vergroot dat uw bevindingen op toeval berusten. echter, degenen die uiteindelijk ziek werden terwijl ze bèta-glucaan gebruikten, leken echt mildere symptomen te hebben, zoals je kunt zien om 3:09 in mijn video-. Een vergelijkbare, grotere studie had vergelijkbare bevindingen. tde ernst van de verkoudheid zou kunnen hebben verminderd, maar in de hoofdanalyse er was geen significant verschil in het aantal keren dat mensen in de eerste plaats verkouden werden.

Inderdaad, “geen significante verschillen tussen de behandelings- en placebogroep in het aantal SRI [symptomatic respiratory infection] afleveringen waren gezien in andere studies, en daar was No significant effect op de resultaten van bovenste luchtweginfecties of. So, algemeen, de resultaten waren: behoorlijk teleurstellend.

Maar wacht even. Hoe zit het met mijn? vorig video- die ik aan het begin van dit artikel noemde? Degene over het behoud van de immuunfunctie in atleten met voedingsgist. In dat filmpje, l had besproken hoe Re-zoekers had gevonden een significante daling van verkoudheidssymptomen Bij twee weken en Bij vier weken na een marathon bij doses van een theelepel gist‘s ter waarde van bèta-glucaan per dag en ook Bij twee theelepels‘ waard. Oke, de onderwerpen had net een marathon gelopen, Hoewel…maar wacht. Onthoud dite studeren waar de alleen effect leek te voorschijn komen na zware inspanning? Dat is waar bèta-glucaan lijkt te schijnen: het tegengaan van de tol Dat extreme fysieke inspanning kan hebben op onze immuunfunctie.

Bij een atleet kan dat alleen maar bedoel wat verloren training of oefendagen, maar voor soldaten of brandweerlieden, bijvoorbeeld, de gezondheid behoudenzelfs in de context van zware fysieke stresskritisch kan zijn. Ja, Bdat gaat de effecten van tegen fysiek spanning. Whoed over mentaal spanning?

Stressvolle levensgebeurtenissen kunnen aantasten onze vochtige membraanafweer, zodanig dat: psychologische stress [has] geweest getoond om de gevoeligheid voor verkoudheid te vergroten en verhoogde episodes van bovenste luchtweginfectie (URTI).” Dus waren aan het praten gestresste mensen meer verkoudheden en ergere verkoudheden krijgen dan mensen met minder stress. Kan bèta-glucaan helpen hoe dan ook? Inderdaad, in een onderzoek onder gezonde vrouwen onder matige niveaus van psychologische stress, die nemen ongeveer een theelepel voedingsgist‘s aan bèta-glucanen elk dag voor 12 weken waren 60 procent minder geneigd om te melden dat u symptomen ervaart zoals een zere keel, dingenja of loopneus, of hoesten. “Dit sterk aanbevolens DatBètaglucaan van gist kan de negatieve effecten van stress op het immuunsysteem tegengaan,eenen, zoals je kunt zien om 5:24 in mijn video-, de proefpersonen over bèta-glucaan ervaren 41 procent grotere kracht, dat is een maatregel die omvat: fysieke energie, mentale scherpte en emotioneel welzijn. Dus ze voelden zich gewoon beter, te.

wanneer weu alle onderzoeken samen, gist-bèta-glucanen doen dat wel verschijnen hebben “een immuunversterkend effect, in ieder geval bij kinderen en mensen die onder fysieke of mentale stress staan.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Bèta-glucaan, de vezel in voedingsgist, kan episodes van veelvoorkomende ziekten bij jonge kinderen verminderen.
  • Het antilichaam immunoglobuline A (IgA) is belangrijk voor onze vochtige membranen, waaronder onze ogen, neus en mond.
  • Ongeveer twee theelepels voedingsgist per dag kunnen de IgA-spiegels in speeksel binnen vier dagen verhogen.
  • De inname van bèta-glucaan van gist kan ons immuunsysteem verbeteren en de ernst van verkoudheid verminderen.
  • Twee en vier weken nadat proefpersonen een marathon hadden gelopen, vonden onderzoekers significante dalingen in verkoudheidssymptomen bij doses van één en twee theelepels bèta-glucaan van gist per dag.
  • Bèta-glucaan lijkt uit te blinken in het tegengaan van extreme lichamelijke inspanning en psychologische stress.
  • Over het algemeen lijken bèta-glucanen uit gist een “immuunversterkend effect” te hebben bij kinderen en mensen die onder fysieke of mentale stress staan.

Beste voedsel om veelvoorkomende kinderinfecties te voorkomen is de video die ik heb gemaakt over de immuunfunctie van kinderen. Hoe zit het met de? Voordelen van voedingsgist voor kanker?

Some mensen waarschijnlijk mag echter geen voedingsgist eten. Zien:

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen die een optimale immuunfunctie kunnen ondersteunen:


in gezondheid,

Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart