We zijn verslaafd aan deze luchtgefrituurde avocado-taco’s, en we leggen de schuld volledig bij de smaak van geplette Quest Ranch Tortilla Chips met avocado en tomaat. We waren al licht geobsedeerd door koriander en het concept van luchtfrituren, dus beschouw deze taco’s als een vaste waarde op ons menu met lichtere opties met heldere smaken.
Bekijk hieronder het volledige recept
VOEDINGSINFORMATIE
LUCHTGEBAKKEN AVOCADO TACOS
Opbrengsten: 8 porties | Portiegrootte: 1 taco
Calorieën: 140 | Eiwit: 9g | Vet: 8g | Netto koolhydraten: 7g
Totaal koolhydraten: 11g | Suiker: <1g
Ingrediënten
LUCHTGEBAKKEN AVOCADO TACOS
- 8 maïstortilla’s (5 “tortilla – caloriearm)
- 2 grote avocado’s, ontpit en geschild
- 2 el kokosmeel
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el amandelmelk
- 2 zakken Quest Ranch Tortillachips, verpletterd
- 2 romatomaten
- ½ rode ui
- 2 el gehakte koriander
- Zout en peper naar smaak
- 1 limoen
- ½ kopje gehakte kool
- ⅓ kopje enchiladasaus, optioneel
Methode
- Verwarm de oven voor op 400 F en bereid een bakplaat voor met bakpapier of aluminiumfolie.
- Snijd de avocado’s in dunne plakjes, ongeveer 10 plakjes per avocado.
- Doe het kokosmeel in een kom, het ei en de amandelmelk in een andere en de geplette chips in een derde kom.
- Smeer elke avocadoplak in met kokosmeel. Zodra ze allemaal bedekt zijn, dip je ze allemaal in het eiermengsel en als laatste de tortillachips en leg je ze op de bakplaat.
- Bak de avocadofrietjes in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.
- Hak intussen de tomaten, ui en koriander fijn en doe deze in een kom met een scheutje limoen en zout en peper naar smaak.
- Verwarm je tortilla’s door ze af te dekken met een vochtige papieren handdoek en 15 seconden in de magnetron te zetten.
- Leg 2-3 plakjes avocado per taco en garneer met pico de gallo, kool en enchiladasaus of saus naar keuze.
creditSource link