Helpt kokosolie bij buikvet?

Wat doet een beoordeling van het bewijs over de effecten van kokosolie op gewichtsverlies en buikvet vind?

ik begin mijn video- Flashback Friday: Kokosolie en buikvet met een populaire infographic dat verraste me door laten zien Dat, duidelijk, daar is veelbelovend bewijs dat kokosolie kan helpen bij obesitas. Nou, als je vullen de magen van ratten met gezuiverde middellange vetzuren, een bestanddeel van kokosolie, eten ze uiteindelijk minder voedsel, zoals je kunt zien om 0:25 in mijn video-, maar je weet niet of er enige relevantie is voor mensen totdat je het op de proef stelt.

Onderzoekers vergeleken ontbijten met dezelfde hoeveelheid melkvet, kokosolievet of talg (rundvet), en er was geen effect op honger, volheid, bevrediging of hoeveel de onderwerpen ging toen eten tijdens de lunch. Whier deed dit idee dat kokosvet lis op de een of andere manier anders van andere soorten vet Komt van? Zes jaar geleden werd een open-label pilotstudie gepubliceerd. Onderzoekers vroeg 20 mannen en vrouwen om te eten twee eetlepels kokosolie elk dag voor een maand. Zoals je kunt zien om 1:03 in mijn video-, leken de mannen verliezen ongeveer een centimeter van hun middel. Maar, sinds het was een open label studie, de deelnemers wisten wat ze aten. thier was niet een placebo-controle. Er was zelfs helemaal geen controlegroep. Daarom, we kunnen niet weten of de effecten hoe dan ook zouden zijn opgetreden, ook al zonder de kokosolie. inderdaad, thier leen algemeen erkend effect in voedingsonderzoeken waarbij gewoon zijn in een voedingsonderzoek onder observatie heeft de neiging om: leiding naar een vermindering in calorie-inname, omdat de onderwerpen weet dat ze gaan wegened en geobserveerd.

We hebben eindelijk een gecontroleerde studie van kokosolie en tailles bij mannen en vrouwen in 2015. Ongeveer honderd mannen en vrouwen waren gegeven ongeveer een eetlepel kokosolie per dag voor drie maanden en, zoals je kunt zien om 1:51 in mijn video-, verloren bijna een centimeter van hun middel in vergelijking met controle tegen het einde van de studie. Wat kreeg de controlegroep in plaats daarvan? van kokosolie? Niks. Er was geen placebo, dus de onderzoekers vergelijkened iets doen met niets doen. Wkip één doet Dat, echter, daar lHet is vaak een placebo-effect, ongeacht de werkelijke werkzaamheid van de behandeling. Bovendien, de onderzoekers suggereerde Dat de kokosoliegroep wil misschien hun? dagelijks dosis met fruit. lf de onderwerpen eindigde aan het eten meer fruit, dat op zich kan hebben helpened met gewichtsvermindering omdat, ondanks het suikergehalte, wordt fruitconsumptie vaak geassocieerd met: anti-obesitas effecten.

Wat we nodig hebben? bepalen als kokosolie wat heeft soort van speciaal effect is om mensen een lepel kokosolie te geven versus een lepel van een ander olie en kijk of er verschil is. Wkip onderzoekers deed alleen datonderwerpen ofwel twee geven dagelijks eetlepels kokosolie of sojaolieer was geen significant verschil in taille. Maar, de kokosoliegroep kreeg een significante toename bij insulineresistentie, wat uiteindelijk diabetes type 2 veroorzaakt, eenen dit was ondanks instructie ontvangen om groenten en fruit te verhogen consumptie en minder suikers en dierlijk vet, en zich bezighouden met een oefenprogramma van 50 minuten per dag wandelen, vier dagen per week.

De enige andere placebo-gecontroleerde studie van kokosolie en tailles was: gepubliceerd in 2017, en, zoals je kunt zien om 3:18 in mijn video-, de onderzoekers gevonden geen significante veranderingen in gewicht, taille- of heupmetingen, totaal vet, buikvet of billenvet. Geen voordeel voor kokosolie voor obesitas ten opzichte van placebo is gevonden in elke studie tot nu toe. How dan kunnen voorstanders van kokosolie wegkomen met iets anders te zeggen? they praten graag over studies zoals die ene laten zien die Stille Oceaan llaster die meer traditionele diëten op basis van kokos aten eenzijn slanker dan mensen die modernere diëten eten met minder kokosproducten. Oké, ikut wat waren die op het “moderne voedingspatroon” in plaats daarvan eten? Het moderne voedingspatroon [was] voornamelijk gekenmerkt door een hoge inname van worst en eieren en bewerkte voedingsmiddelen…”

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Toen onderzoekers ochtendmaaltijden vergeleken met gelijke hoeveelheden vet uit zuivel, kokosolie en talg (rund), werd geen effect gevonden op honger, volheid, bevrediging of de hoeveelheid die vervolgens tijdens de lunch werd gegeten.
  • Het idee dat kokosvet uniek is voor andere vetten lijkt afkomstig te zijn van een open-label onderzoek zonder een placebo of enige controlegroep, en aangezien de proefpersonen wisten wat ze aten, kunnen we niet weten welk effect, indien aanwezig, het kokosvet kan hebben.
  • Een gecontroleerde studie van kokosolie en tailles was ook onbevredigend omdat de controlegroep geen placebo kreeg, dus vergeleken de onderzoekers iets doen met niets doen, wat kan resulteren in een placebo-effect. Bovendien kregen degenen in de kokosoliegroep te horen dat ze hun dagelijkse dosis met fruit mogen innemen, en een verhoogde fruitinname kan zelf helpen bij gewichtsvermindering.
  • Ten slotte werd een onderzoek uitgevoerd waarbij proefpersonen dagelijks twee eetlepels kokosolie of sojaolie kregen, en er werd geen significant verschil in taille gevonden. De kokosoliegroep kreeg echter een significante toename van de insulineresistentie, wat diabetes type 2 kan veroorzaken.
  • Tot op heden is er geen voordeel gevonden voor kokosolie voor obesitas ten opzichte van placebo.

Heb je daar gehoord? lis iets speciaals aan die mediumketen vetzuren? Uitchecken Hoe zit het met kokosnoten, kokosmelk en kokosolie MCT’s? voor meer.

En een stoot in goede cholesterol? ik hebook daar een video over. Zien Kokosolie en de boost in HDL “goede” cholesterol.

mijn uitdaar video’s aan kokosolie zijn onder meer:

Wat kan echt helpen bij het afvallen? van mijn tientallen video’s over het onderwerp, Meer eten om minder te wegen en Paleopoo: Wat we kunnen leren van gefossiliseerde ontlasting zijn een goede pleks beginnen.


in gezondheid,

Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart