Loodverontreiniging in calciumsupplementen | NutritionFacts.org

Hebben calciumcitraat en calciumcarbonaat evenveel lood als calciumsupplementen die zijn afgeleid van dolomiet en dierlijk bot?

Misschien herinner je je L’hebben de rol onderzocht die calciumsupplementen kunnen spelen bij verminderen blootstelling aan lood tijdens zwangerschap en borstvoeding, maar Dat neem aanes de supplementen zich zijn NOt vervuild. Supplementen met leed?

Het begon allemaal met een buitengewoon casusrapport gepubliceerd in 1977, getiteld Met lood verontreinigd gezondheidsvoedsel. Als l bespreek in mijn video Lood in calciumsupplementen, een dokter voorgeschreven een voedingssupplement voor een jonge vrouw met pijnlijke menstruatie. Niet zomaar Jong vrouw, hoewel. Ze was televisie en film ster Allison Hayes, beroemd om haar rollen in films zoals Aanval van de 50 voet vrouw. En niet zomaar een arts, maar Dr. Henry Bieler, arts naar de sterren, die zijn patiënten vertelde giftige medicijnen te vergeten; eten is je beste medicijn,als zie je in een advertentie die om 0:44 in mijn video-. lin dit geval, het was een calciumsupplement gemaakt van paardenbot. Ze genomen het elke dag, maar werd zwakker en zieker, en door… 1967, haar acteercarrière eindigde wanneer zij werd niet kunnen lopen zonder stok. Mevr. Hayes zag dokter na dokter na dokter, 22 in totaal, tevergeefs. Ze gemeld ze concludeerde ze had drie opties: “(1) zelfmoord plegen, (2) ga naar een psychiater om te proberen met de pijn te leren leven…; of (3) vind het antwoord zelf.”

Shij liet een paar vrienden haar naar een medische bibliotheek brengen. Tegen die tijd is ze kon niet zelfs lopen en moest worden gedragen. Ze zat op de grond binnen in de bibliotheek, dag na dag, en kwam uiteindelijk een boek tegen over industriële toxicologie dat beschreef wat ze al snel besefte dat het een klassiek geval van loodvergiftiging was. Ze betaalde om het calciumsupplement te laten testen, en, inderdaad, het zat vol met lood. In het begin was ze opgelucht. “Ttoen begon de woede.” NSokt na dokter had eigenlijk deed haar af als hysterisch, en, uiteindelijk, ze moest op zichzelf vertrouwen om te onderwijzene hen.

De zilveren voering was dat, in een brief, de ons Fgoed en NStapijt EENadministratie eigenlijk gecrediteerd “de onverschrokken actrice” voor het zijn een belangrijke stimulans‘” voor het bureau is van plan om te gaan kijken naar de regulering van zware metalen in voedingsmiddelen en supplementen. Helaas kwam de brief later aan Mevr. Hayes was al overleden aan leukemie, wat misschien veroorzaakt door de loodvergiftiging of de 300 x-straalexamens die ze daarvan kreeg 22 verbijsterde artsen.

Zou je nietje denkt dat de supplementenindustrie zijn eigen daden zou opruimen?? “Lt is onrealistisch om verwachten de gezond eten industrie en welzijn‘ druk op tot dempen hun evangelische promotie van deze producten op een eenzijdige basis”, dat wil zeggen zelfstandig.

Waar is de leiding? zelfs in haar supplementen Komt van? Bedenk dat ze een calciumsupplement van paardenbot had genomen. Lead wordt opgeslagen in je botten, dus wanneer jij nemen supplementen gemaakt van botten, kun je blootgesteld worden. In dat geval, was dat ene calciumsupplement precies de topje van een ijsberg? In eerste instantie dachten we het was alleen van de botsupplementen en dolomiet, een mineraal dat kan worden vervuild met lood, But dan calciumcarbonaat-oesterschelpcalcium, gechelateerd calciumwas gevonden om vergelijkbare loodniveaus te hebben als dierlijk bot, zoals je kunt zien op 2:56 in mijn video-. thij inspireerde een uitgebreid onderzoek naar het loodgehalte van 70 verschillende merken calciumsupplementen. Zoals je kunt zien om 3:09 in mijn video-, ike-niveaus gevarieerd met bijna 300-voudig, met sommige twee, drie, of zelfs vier maal de toelaatbare dagelijkse inname van lood voor kinderen. Meer dan de helft van thij meest voorkomende, natuurlijke bron calcium supplementen, Leuk vinden die bevatten oester schelp, had loodopname tarieven de norm voor kinderen overtreft.

Een vervolgonderzoek bevestigde dat de meeste calciumsupplementen uit natuurlijke bronnen overschreden ten minste enkele van de strengste loodnormen, maar de niveaus bereikten slechts ongeveer 8 microgram, terwijl sommige van de synthetische bronnen tot drie keer zo hoog waren, zoals je kunt zien om 3:27 in mijn video-.

Een kleine menselijke studie van calciumcitraat was: uitgevoerd in welk bot? biopsieën waren genomen voor en na ongeveer vijf jaar aanvulling. Zoals je kunt zien om 3:49 in mijn video-, er was geeno veranderen in de controlegroep, zoals verwacht, en slechts een statistisch onbeduidende toename in de calciumcitraatgroep. echter, Onee kanNeet uitgaan van dat een bepaald merk uniform veilig is, omdat sommige van hun producten een hoog en andere laag loodgehalte kunnen hebben.Wat betekent dit? “Patiënten en consumenten mogen geen veilige loodgehalten aannemen van preparaten die merk naams of worden geleverd door erkende farmaceutische bedrijven“-dat is, er is geen garantie, zelfs als we bekend zijn met de fabrikant.

Er is wat goed nieuws, Hoewel. EENna tientallen jaren van bezorgdheid zijn de loodgehalten in calciumsupplementen gedaald. In feite, ze zijn naar beneden gekomen zoveel dat veranderingen in loodniveaus in je bloed, nemen het gemiddelde met lood verontreinigde calciumsupplement zou op dit punt minimaal zijn. Dus deze bevindingen over loodverontreiniging van supplementen zou moeten zijn een reden voor viering, geen alarmalthans volgens een adviseur van een fabrikant van calciumsupplementen.

Wat een geweldige-en ongelooflijk verdrietig-verhaal.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Het loodgehalte in calciumsupplementen is na tientallen jaren van zorg gedaald, maar zelfs algemeen erkende farmaceutische bedrijven en bekende merknamen kunnen de veiligheid mogelijk niet garanderen.
  • Lood wordt opgeslagen in botten, dus het nemen van calciumsupplementen gemaakt van botten kan je blootstelling geven.
  • Calciumcarbonaat (gechelateerd calcium of oesterschelpcalcium) blijkt ook vergelijkbare niveaus van lood tot dierlijk bot te hebben.
  • In een onderzoek naar het loodgehalte van 70 merken calciumsupplementen, bleek meer dan de helft een hogere opnamesnelheid van lood te hebben dan de benchmark voor kinderen.
  • Allison Haynes, beroemde acteur uit films als Aanval van de 50 voet vrouw, nam dagelijks een calciumsupplement gemaakt van paardenbot en verslechterde zo sterk dat ze niet meer kon lopen. Toen doktoren haar niet konden diagnosticeren, verdiepte ze zich in boeken in een medische bibliotheek en, na het lezen van een boek over industriële toxicologie, realiseerde ze zich dat ze een klassiek geval van loodvergiftiging had.
  • De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft wijlen mevrouw Haynes gecrediteerd als “een belangrijke stimulans” voor haar plannen om te overwegen om zware metalen in voedingsmiddelen en supplementen te reguleren.

Moeten zwangere vrouwen calciumsupplementen nemen om het loodgehalte te verlagen? is de zwangerschapsvideo die ik noemde.

Zelfs als supplementen geen besmetting hadden, Zijn calciumsupplementen veilig? en Zijn calciumsupplementen effectief? Ckijk uit die videos meer leren.

Hoe zit het met zuivelbronnen van calcium? Zien Is melk goed voor onze botten?.

Ik heb nog veel meer video’s op leiding hier.


in gezondheid,

Michael Greger, MD

PS: als je dat nog niet hebt gedaan, kun je je abonneren op mijn gratis video’s hier en bekijk mijn live presentaties:

creditSource link

Lion-A-Plume
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart